Tagi

miekki mleko jajo dietetyk witamina bialko ugotowac twardy jaje wyjatek

Fora dyskusyjne

krwawienie,sluz (0)

Alergia na drób? (12)

szczepionka MMR a białko jaja kurzego (0)

Jaja a cholesterol (3)

Uczulenie na białko jaja kurzego a szczepionka (0)

Pomoc w ułożeniu diety (6)

Szukam taniego i dobrego białka. (5)

Szczepionka MMR a białko jaja kurzego (1)

dwukrotnie podniesione trójglicerydy (1)

kobieta w ciązy (1)

Nocne bole brzucha (0)

Miękki żołądz przy wzwodzie (2)

Dni płodne? (3)

Małe podskórne guleczki na szyj z 2 stron-węzły chłonne? (4)

Coś twardego za podniebieniem (2)

Informator Medyczny » Książki » Jaja i mleko

książki

Jaja i mleko

Ewa Aszkiewicz

Jaja i mleko

Autor: Ewa Aszkiewicz

Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Rok wydania: 1998

Ilość stron: 132

Kategoria: Poradnik

opis książki

Jaja i mleko

Jajo to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.

Podobne książki

Okładka Tytuł Autor
Dieta bezmleczna. Poradnik dla uczulonych Dieta bezmleczna. Poradnik dla uczulonych Florence E. Schroeder
Grupa krwi 0 Grupa krwi 0 Peter J. D'Adamo
Grupa krwi B Grupa krwi B Peter J. D'Adamo
Zaburzenia lipidowe Porady lekarzy i dietetyków Zaburzenia lipidowe Porady lekarzy i dietetyków Aleksandra Cichocka
Suplementy diety a zdrowie. Porady lekarzy dietetyków Suplementy diety a zdrowie. Porady lekarzy dietetyków Mirosław Andrzej Jarosz